Składniki
2 średnie polędwiczki wieprzowe
4 marchewki
2 papryki
2 pory
1 puszka kiełków fasoli mung
1 puszka ananasów
2 łyżki octu winnego
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki słodkiego sosu chili
4 łyżeczki przyprawy do kuchni chińskiej
Olej do smażenia
Sposób przygotowania
Marchew obrać, umyć i pokroić w słupki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Por umyć, pokroić w plastry o grubości ½ cm. Ananasa osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Kiełki osączyć z zalewy.
W woku rozgrzać olej. Powinien być bardzo gorący. Wrzucić mięso, mieszać aż będzie obsmażone ze wszystkich stron. Dodać marchew, paprykę i pora. Smażyć 2-3 minuty. Dodać ananasa i kiełki, smażyć jeszcze 2 minuty.
Wychodzi: 10 porcji