Kotlety mielone II

Ten przepis jest efektem dalszych moich poszukiwań na urozmaicenie tego "ubulonego" dania Małego Lulka. On by mógł te same kotlety jeść do upadłego, reszta wolałaby jednak jakąś odmianę...
Wszystkim bardzo smakowało, więc polecam spróbować.
A tu poprzedni przepis na mielone. I nie zamierzam się poddawać, w głowie mam kilka kolejnych pomysłów :)

Składniki


1/2 kg wieprzowego mięsa mielonego
1 cebula
2 ugotowane ziemniaki
1 jajko
1/2 szklanki mleka
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania


Ziemniaki utłuc, tak aby nie było grudek. Cebulę obrać i drobno posiekać. W misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki, chwilę wyrabiać na gładką masę. Formować kotlety i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju (ok 20 minut).

Wychodzi: 6 porcji