Zimowa sałatka z rukoli

Zimą ciężko jest przygotować dobrą swieżą sałatkę. Pomidory wyglądają tak, że przechodzi mi na nie ochota, ogórki tylko w folii. W pewnym momencie zadaję sobie pytanie - ile można jeść surówkę z marchwii albo selera? Czas sięgnąć po coś innego.

Składniki


Kilka liści sałaty lodowej
Garść rukoli
Pół czerwonej papryki
Pół czerwonej cebuli

Sos:
1 łyżeczka miodu
1-2 łyżeczki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki musztardy
3-4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania


Sałaty umyć i odsączyć. Paprykę umyć i pokroić w paski, cebulę pokroić w półplasterki.

Składniki sosu wlać do małego słoiczka i energicznie wstrząsać aż się dokładnie połączą. Wszystkio razem wymieszac i gotowe :)

Wychodzą 2 porcje