Marynowane kotlety schabowe

Składniki

10 kotletów ze schabu
sól, pieprz
olej do smażenia

Marynata:
3 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki majeranku
4 ząbki czosnku
3 łyżki keczupu
1 łyżka musztrady
5 łyżek oleju

Sposób wykonania

Kotlety delikatnie utłuc (nie mają być cienko rozbite), posolić i popieprzyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać i włożyć mięso. Odstawić do lodówki na 3-5 dni.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety (nie otrzepujemy z marynaty, powinno jej zostać na mięsie jak najwięcej). Po obsmażeniu z obu stron dusimy jeszcze 5-10 minut na małym ogniu.

Wychodzi 5 porcji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz