Mały Lulek jeszcze nie zdążył ich skosztować, bo dietę rozszerzam mu bardzo ostrożnie. Ale czas to zmienić i dlatego w weekend ugotowałam mu dwa dania z rybą. Teraz zobaczymy czy je polubi.
Składniki
1/2 brokuła
4 średnie ziemniaki
kawałek filetu z dorsza (ok 3 x 6 cm)
1 łyzka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Rybę ugotować na parze (w zależności od grubości kawałka od 10 do 15 minut).
Ziemniaki umyć, obrać, ponownie opłukać i pokroic w kostkę. Brokuły podzielić na różyczki i dokładnie opłukać. Warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości.
Rybę rozdrobnic i upewnić się czy nie ma ości. Dodać do warzyw i zmiksować. Na koniec dodać oliwę z oliwek.
Wychodzi: 3 porcje po 180 g